Jak była dodatnia temperatura albo ciepły silnik to wtedy nie włącza świec i nie wywala błędu.
Świece żarowe Octavia II 1.9 TDI
Zwiń
X
-
shado, zobaczę jeszcze te co mam w samochodzie ale w ten weekend zamawiam drugie. Wole nie ryzykować porannym staniem, a O2 ustępuje miejsca w garażu swojej starszej siostrze na całą zimę. Jakie to zgrane rodzeństwo
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
A ja mam już z głowy wczoraj wymienione i O2 powędrowała na podwórko na cała zimę. dzisiaj po nocy -10 i odpaliła bez problemów.Świece kupione od sprzedawcy podanego w powyższym temacie na stronie 5 przez abstinent, Wszystko przebiegło ok, polecam.1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ciuk15A ja mam już z głowy wczoraj wymienione i O2 powędrowała na podwórko na cała zimę. dzisiaj po nocy -10 i odpaliła bez problemów. Wszystko przebiegło ok, polecam."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Biszczu, dobrze, że się grzecznie posłuchałem
Mam jedno pytanie, czy to prawda ze jak się zmieni świece na której był błąd to po ok 30 odpaleniach błąd sam znika czy trzeba go skasować.1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
Komentarz
-
-
Witam!
Koledzy jakiś czas temu (listopad/grudzień 2011) pisałem że czasem moja skodziana zakrztusi się przy zapalaniu....
Dziś podłączyłem kabelek i wyskoczył błąd świecy żarowej na 2 cylindrzetak jak te opisane w tym wątku. W sumie auto pali OK ale czasem się zakrztusi szczególnie przy niskich temperaturach i rano.
Wygląda na to że trzeba wymienić świece a przebieg niewielki bo dopiero 53tyś i 4 lata od nowości auta. Chcę je więc wymienić (najlepiej komplet). Zapoznałem się z wątkiem kolegi Biszczu, i już wiem że wymiana jest prosta
Pytanie tylko gdzie i w miarę najtaniej kupić nowe świeczki no i pytanie jakie do mojego silnika??? A może zawitać do ASO?? Ile tam za takie coś biorą(robota+świece)??
Dziękuję i pozdrawiam
Komentarz
-
-
No panie coś słabo szukaliście :wink:
Świece Ci co wiedzą kupują od tego gościa na allegro oryginały z beru takie jak w Aso.
W zwykłym sklepie motoryzacyjnym taka świeca kosztuje ok 80zł ( ciekawe ile w aso) a tu masz po 35zł. Ja kupowałem, odebrałem osobiście, koleś konkretny.
Wymiana świec poza aso 50zł jeżeli się boisz sam to robić, u mnie na zimnym silniku łatwo się odkręcały.
Komentarz
-
-
Dzięki panowie, po prostu Pan z tego sklepu allegro trochę się zmieszał jak podałem mu mój silnik i zapytałem o kompatybilność tych świec :szeroki_usmiech
Jeszcze sprawa wymiany. Korci mnie żeby spróbować samemu.... trochę mam obawy bo o ile wykształcenie i zdolności manualne mi na to pozwalają to brak klucza dynamometrycznego mnie tu trochę ogranicza :szeroki_usmiech :roll:
W każdym razie świece zamówione - jutro maja być u mnie
Trochę tez mnie martwi że tak szybko padły (a w zasadzie jedna - 53tys. kmJakie jest wasze zdanie na ten temat?
Komentarz
-
Komentarz